Saltstraumen Hotel er et Miljøfyrtårn

Vi ønsker å ta vare på miljøet og være med på den grønne omstillingen - derfor er vi nå sertifisert Miljøfyrtårn

Vi tar bærekraftige valg
06.07.202119:49 Silje Raymondsdatter

Hva vil det si å være sertifisert Miljøfyrtårn?

For oss betyr det at vi tar bærekraftige valg i alt fra innkjøp, matservering, emballasje, pakking av sengetøy og søppelhåndtering. Hele driften vår er gjennomgått i samarbeid med stiftelsen Miljøfyrtårn, og det er satt "miljømål" som skal nås innen gitte tidsrammer - jobben ved å være Miljøfyrtårn er derfor en konstant prosess.

Vi velger bærekraft først og fremst, og det kan bety noe så enkelt som å sortere søppel riktig, bruke lokale og økologiske råvarer på kjøkkenet og å bruke miljøvennlige rengjøringsprodukter. 

Hvordan driver man et bærekraftig hotell uten at det senker kvaliteten?

  • Informasjon - vi lar gjestene våre ta del i miljøarbeidet vårt ved å la dem ta miljøvennlige valg som å beholde handduken en dag ekstra, og god informasjon om vårt fokus på matsvinn
  • Buffet - vi ønsker ikke å bidra til de store mengdene matsvinn som  ofte følger det å servere lunsj- eller middagsbuffet, og tilbyr derfor gode tallerkenretter med skikkelig, hjemmelaget mat av gode, lokale og kortreiste råvarer
  • Frokostbuffet - om sommeren serverer vi frokostbuffet hver dag, og da har vi tatt noen gode valg som gjør at vi kan servere en bærekraftig frokost. Du finner fortsatt speilegg og bacon, kokte egg og en god omelett - men nå kommer eggene fra Tørresvik Gård, baconet kommer fra Lundal i nabobygda vår, syltetøyet og vaffelrøra har vi lagd selv, og brødet baker vi selv og innimellom hjelper Baker Olsen i Ramsalt oss med brødbakinga. 
  • Vi kaster ikke spiselig mat - vi blir heller utsolgt for en rett i stedet for å overprodusere
  • Vi kjøper gjerne rare grønnsaker fra gårder rundt omkring - de smaker nemlig like godt som "pene" grønnsaker 

Vår dyktige medarbeider Kornelia

Vår flotte medarbeider, Kornelia, skal ha en stor del av æren for at vi endelig har fått sertifisering som Miljøfyrtårn. Hun har arbeidet intensivt for at dette skulle gå i orden, og tatt kontroll på å få gjennomført tiltakene som kreves for å oppnå en slik sertifisering samtidig som hun har gitt oss andre god opplæring og innføring i alle tiltakene som er gjort. 

Tusen takk, dyktige Kornelia, for den gode jobben du har gjort for hotellet vårt!

Stiftelsen Miljøfyrtårm

En stor takk må også rettes til stiftelsen Miljøfyrtårn som har veiledet oss igjennom denne store prosessen, og hjulpet oss å treffe riktige, bærekraftige valg. Du kan lese mer om Stiftelsen Miljøfyrtårn ved å trykke her.

Vi ønsker alle våre gjester hjertelig velkommen til Miljøfyrtårnet Saltstraumen Hotel!

Roar Seljesæter
Saltstraumen Hotel er et Miljøfyrtårn
Peter, Silje, Kornelia, Erlend og Elin foran Miljøfyrtårnet Saltstraumen Hotel, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox