Fiske i Saltstraumen

Å prøve fiskelykken i Saltstraumen er nesten en selvfølge - lei stang hos oss

Prøv fiskelykken!
21.10.202016:19 Silje Raymondsdatter

Fiske i Saltstraumen

Saltstraumen er kjent over hele verden for å være et fantastisk sted for fiske, både fra land og med båt. Svært spesielle forhold under vann på grunn av den sterke straumen bidrar til at dyrelivet er særdeles rikt og variert, og gir store forekomster av den berømte straumseien, torsk, kveite og andre fiskearter. 

Fiske fra land

Å fiske fra land en sensommerkveld med midnattsola som bakteppe er en uforglemmelig opplevelse for de fleste. Det er mange steder rundt Saltstraumen hvor det er fine forhold for å stå på land å fiske, både tørt og trygt. Vi deler gjerne våre tips om de gode stedene å fiske i Saltstraumen. Vi leier ut fiskestenger både for voksne og barn.

Et godt tips er å prøve lykken fra land en liten time før Saltstraumen er på sitt sterkeste på tur inn i Skjerstadfjorden. Tidevannstabellen for Saltstraumen finner du her.

Fisk - nydelig middag!

Det er noe helt eget ved å spise fersk, sjølfiska fisk. På hyttene våre er det tilrettelagt for at gjestene kan tilberede fisken sin til et lekkert fiskemåltid, og for gjester som bor på rom hos oss anbefaler vi å kjøpe en grillpakke hos oss med ferske grønnsaker, poteter, urter og creme fraiche hvor det bare er å putte i selvfisket fisk og legge på grillen. En perfekt middag! Vi oppfordrer alle våre gjester til å ta vare på fisken, og ikke minst spise den. 

Bidra til et renere Saltstraumen

Når fisken er kommet på land og skal sløyes, oppfordrer vi til at rester av fisken kastes til fuglene - de setter også stor pris på et godt fiskemåltid. Annet søppel ber vi gjestene om å ta med og kaste i i dunker, plukk gjerne litt ekstra hvis du ser at noen har glemt av søplet sitt - bli med på en felles dugnad for et rent Saltstraumen og et sunt miljø!

  

Saltstraumen er et marint verneområde som vi oppfordrer alle våre gjester til å respektere. 

Silje Raymondsdatter
Saltstraumen
Saltstraumen på nært hold, click to open in lightbox
Ernst Furuhuatt
Fiske i Saltstraumen
Fiske fra land i Saltstraumen, click to open in lightbox
Silje Raymondsdatter
Fiske i solnedgang
, click to open in lightbox